fbpx

MSU Echografie

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met deze techniek maken wij opnamen van uw houdings- en bewegingsapparaat, zoals gewrichten, botten, spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsel en banden. Hierdoor zijn we in staat om uw aandoening snel te beoordelen.

Hoe werkt echografie?
Bij echografie worden geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Dit geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen. Tijdens het consult beoordelen wij deze afbeeldingen direct. Een echografisch onderzoek duurt gemiddeld 25 minuten.

Elk onderzoek bij Fysiomedix wordt volgens een vast protocol uitgevoerd. Alle foto’s en filmpjes bewaren wij, zodat we ze bij een vervolgonderzoek kunnen vergelijken.

De voordelen van echografie
Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is de techniek ongevaarlijk en kan het onderzoek zo vaak als nodig is herhaald worden. Met de uitkomsten van het echografisch onderzoek kunnen we snel een diagnose stellen. Deze diagnose vormt de basis van uw persoonlijk behandelplan. Tijdens het behandeltraject wordt u begeleid door een van onze deskundige fysiotherapeuten. Ook tijdens de behandeling voeren we echografisch onderzoek uit, om zo tussentijds te kunnen evalueren. Op die manier kunnen we steeds nagaan in hoeverre het herstel gevorderd is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Indien nodig verwijzen we u door naar uw huisarts of specialist.

Klachten
Herkent u een van onderstaande klachten of aandoeningen? Dan biedt echografie mogelijk uitkomst!

  • Spier- en gewrichtspijn
  • Slijmbeursaandoening
  • Botaandoeningen
  • Kraakbeenaandoeningen
  • Aandoeningen van banden en gewrichtskapsel
  • Sportblessures.

Kosten
Wanneer u aanvullend voldoende voor fysiotherapie verzekerd bent, worden de kosten vergoed door uw zorgverzekeraar. Heeft u geen aanvullende verzekering dan kost een echografisch onderzoek € 55,-