fbpx

Sportfysiotherapie

In onze praktijk zijn voor sportfysiotherapie twee geregistreerde Sportfysiotherapeuten werkzaam. Zij hebben zich na hun studie fysiotherapie verder gespecialiseerd in sport en sporters. Zij weten welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met u doet, én zij weten wat de motivatie van sporters is.

Zij adviseren, behandelen en begeleiden u op het vlak van sport en gezondheid. U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig, u kunt rechtstreeks een afspraak maken. Welke afspraak of behandeling u vergoed krijgt, is afhankelijk van uw verzekering.

De NVFS sportfysiotherapeut® is geregistreerd bij het Centraal Kwaliteits Register (CKR) van het KNGF, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Hij/Zij is lid van de NVFS – de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg. Deze registratie verzekert u dat de NVFS sportfysiotherapeut® bij- en nascholingen volgt en naar congressen gaat.

Onze NVFS sportfysiotherapeuten hebben de meest actuele kennis en vaardigheden in huis.

Beginnende sporters: advies en begeleiding
Wilt u sporten of bewegen, maar weet u niet goed hoe? Misschien is het al lang geleden dat u gesport heeft, of u bent een stuk zwaarder geworden. Of u heeft een handicap of chronische ziekte die het sporten bemoeilijkt.

De NVFS sportfysiotherapeut® helpt u bij het kiezen van een activiteit die bij u past. Hij/Zij geeft advies en begeleidt u waar nodig. U vertelt onze sportfysiotherapeut uw wensen qua sporten en hij/zij stelt vragen over uw sportverleden en gezondheid.

FysioFitheidsScan
Soms neemt de sportfysiotherapeut de FysioFitheidsScan bij u af, om te zien hoe fit u bent. Bent u niet erg fit? Dan bent u aan het juiste adres om fitter te worden! Wij begeleiden u bij trainingen, of u traint zelf en komt wekelijks langs om bij te praten.

De NVFS sportfysiotherapeut® werkt samen met andere (para)medici in uw regio. Wanneer uw klacht nadere diagnostiek nodig heeft, bijvoorbeeld een röntgenfoto of MRI dan overleggen wij dat met uw huisarts en zorgen we ervoor dat u bij de juiste specialist terecht komt.

Sporters – advies en begeleiding
U sport met veel plezier! U speelt competitie en u bent elke wedstrijd lekker fanatiek. Of u loopt twee keer per week hard, omdat u ooit nog eens die (halve) marathon wilt lopen.

Vraagt u zich weleens af of u goed bezig bent? Of u wel effectief traint en genoeg drinkt tijdens het tourfietsen? Weet u niet welke loopschoenen u moet kopen omdat u tegenstrijdige adviezen krijgt?
Of bent u zwanger en wilt u graag zo lang mogelijk blijven sporten?

Onze NVFS sportfysiotherapeut® verplaatst zich in u als sporter
Hij adviseert u deskundig over alles wat met uw sport te maken heeft. Wacht niet op blessures, maar vraag om advies als u ‘iets’ in uw schouder voelt tijdens de tennis. Of als uw enkel vaak zwikt. Vraag welke schoenen het beste voor u zijn. En leg uw trainingsschema voor de marathon gerust aan hem voor!

Onze NVFS sportfysiotherapeuten hebben een groot netwerk binnen de sport en sportbegeleiding. Hij verwijst u graag door naar die goede loopschoenenzaak, die deskundige diëtist, of die fijne masseur.

Geblesseerde sporters – behandeling en begeleiding
U bent geblesseerd en dat is balen! U wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Onze NVFS sportfysiotherapeuten geven u een sportgerichte behandeling en begeleiding.

De sportfysiotherapeut weet hoe u zich voelt en hij/zij doet er alles aan om u weer op niveau te krijgen. Hij/Zij analyseert wat er is gebeurd is en hij/zij behandelt uw blessure. Hij/Zij adviseert u ook hoe u tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Zo loopt u zo min mogelijk achterstand op.

Onze NVFS sportfysiotherapeuten maken deel uit van een sportmedisch netwerk. Soms is uw blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht. Dan regelt hij dat u bij een sportarts, een manueel therapeut of andere deskundige terecht kunt.

Erkende kwaliteit van de NVFS sportfysiotherapeut®
Een sportfysiotherapeut is geen alleskunner of een wondertherapeut. Hij/Zij weet waar zijn/haar deskundigheid ophoudt en verwijst u dan ook tijdig door naar de juiste behandelaar.
Hij werkt nooit alleen, maar vanuit een intercollegiaal netwerk van:

  • huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden
  • sportmedische instellingen, olympische steunpunten
  • sportmasseurs, trainers en sportdiëtisten.

Onze erkend sportfysiotherapeuten zijn geregistreerd. Hiermee geven zijj u garantie op een uitstekende kwaliteit van uw behandeling en begeleiding. Zij volgen hiervoor verplichte scholing: er is een jaarlijkse toetsing en herregistratie van zijn/haar kwaliteiten als sportfysiotherapeut.

Een erkende sportfysiotherapeut staat ingeschreven in het kwaliteitsregister van de NVFS (Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg). Deze vereniging is aangesloten bij het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en is erkend door het Ministerie van VWS als officiële koepelorganisatie in de sportgezondheidszorg.

De NFVS is buitengewoon lid van het NOC*NSF en werkt met hen en Consument en Veiligheid samen in het meerjarenprogramma SPORTBLESSURE VRIJ. De NVFS is handvestondertekenaar van het landelijk actieprogramma Nederland in beweging! Van NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting, de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF, de stichting Jeugd in Beweging en vele anderen.